Viable Cities Logo

Linköping får pris som Europas mest innovativa stad

Linköpings kommun vann i går EU:s iCapital Awards. Det är första gången en svensk stad tar hem priset. Priset ges till EU-städer som på ett föredömligt sätt löser samhälls- och hållbarhetsutmaningar genom innovation.

Det är nionde gången som European Capital of Innovation Awards, även kända som iCapital, delas ut, och i år är det första gången en svensk stad får priset. Förutom äran och bekräftelse på ett gott innovationsarbete får Linköping en halv miljon euro för att fortsätta på den inslagna innvationsvägen. 

– Flera svenska städer har tidigare placerat sig högt i tävlingen, men detta är första gången en svensk stad har vunnit. Vi är mycket stolta och glada över att lyftas som ett föredöme i Europa, och kommer fortsätta utveckla vårt arbete för att skapa bästa möjliga stad för våra invånare.

– Mikael Sanfridson (S), borgmästare i Linköpings kommun

Linköping är en av de 23 städer som inom Viable Cities mobiliserar för missionen kringt Klimatneutrala städer 2030. 

Av tolv finalister i kategorin European Rising Innovative city utsågs tre finalister, förutom Linköping, Cork på Irland och Padova, Italien. Vinnaren Linköping presenterades av EU-kommissionen i Marseille den 27 november. 

Lissabon, Portugal, vann priset i kategorin European Capital of Innovation.

Håll dig uppdaterad
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med missionen Klimatneutrala städer 2030 med ett gott liv för alla inom planetens gränser. Programmet finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och samordnas av KTH.

Copyright © 2024 Viable Cities | Webbplatspolicy | Tillgänglighet