Viable Cities Logo

Kalender

För att uppnå missionen behöver vi jobba tillsammans. Här försöker vi samla ihop event som kan vara intressanta för alla oss som jobbar för klimatneutrala städer på ett eller annat sätt.

februari 2024
feb 28
28 februari 08:08 - 08:58
Online,

I nästan alla de städer som medverkar i Viable Cities program Klimatneutrala städer 2030 finns ett lärosäte. De bidrar med mycket relevant forskning och utbildning på olika nivåer. Men på vilka andra sätt medverkar de i klimatomställningen och vad skulle de kunna göra mer av? Under denna klimatfrukost utforskar vi hur lärosätena kan accelerera sitt bidrag till klimatomställningen bland annat genom samverkan på nya sätt.

mars 2024
mar 04
04 mars All day
Silicon Valley,

Bifrost är inte bara ett toppmöte; det är en samarbetsrörelse. Bifrost Summit 2024 är ett veckolångt möte för de skarpaste hjärnorna från Norden och Silicon Valley, som samlas för att ta itu med vår tids pressande miljöutmaningar.

mar 06
06 mars 08:08 - 08:58
Online,

Flera av städerna i satsningen Klimatneutrala städer 2030 arbetar aktivt med evenemang och arrangörer, och utforskar hur de tillsammans kan arbeta mot klimatneutralitet. Under denna Klimatfrukost fördjupar vi oss i hur evenemang kan vara motorer för omställning till klimatneutralitet genom arrangörer, besökare och andra intressenter, och hur de kan vara en del i utvecklingen av klimatneutrala städer och samhällen.

mar 14
14 mars 10:00 - 12:00
Online,

I Sverige och Europa mobiliserar många aktörer för klimatneutrala städer 2030 och för hållbara platser, besök och evenemang. Under Transition Lab Forum 14 i Östersund fördjupar vi oss i hur platser, besök och evenemang kan integreras i utvecklingen av klimatneutrala städer och samhällen, som är mer inkluderande, attraktiva, med ökad konkurrenskraft och som bidrar till ett gott liv för alla inom planetens gränser.

mar 18
18 mars All day
Mons, Belgien, Mons, Belgien

Europeiska toppmötet för regioner och städer är den största sammankomsten som anordnas av Europeiska regionkommittén för lokala och regionala förtroendevalda för att träffas, dela och säga sitt om vad som händer i EU och framtiden. Om du är en av de 1,2 miljoner lokalt och regionalt valda representanterna eller om du är involverad i livet och framtiden för ditt samhälle, är det här platsen för dig!

mar 20
20 mars All day
Online,

Sweden Innovation Days – en kostnadsfri digital konferens där Sverige som innovationsland visas upp. Denna gång med fokus på hur vi kan möjliggöra innovation som har en betydande inverkan på samhälle, miljö och ekonomi. Sweden Innovation Days är tillbaka för fjärde året mellan 20-21 mars 2024!

mar 21
21 mars 09:30 - 16:00
Kungliga Tekniska Högskolan, Brinellvägen 8
Stockholm, 114 28 Sverige

Hur kan koldioxidbudgeten fungera som en gemensam ram för samhällets olika aktörer, där vi styr våra kumulativa utsläpp och håller dem inom en gemensam koldioxidbudget? Det var en av frågorna som vi ställde oss i det Vinnovafinansierade innovationsprojektet Koldioxidbudgetar som ram för en koordinerad klimatomställning. Nu vill vi som deltagit i projektet bjuda in dig till en slutkonferens för att diskutera projektresultaten med dig.

mar 22
22 mars 09:00 - 11:10
Online,

SKR bjuder in dig till ett seminarium om kommunens roller och möjligheter för att minska konsumtionens klimatpåverkan. Hur kan kommuner arbeta? Vilka verktyg och metoder kan användas för att mäta, följa upp och minska utsläppen? Hur kan medborgarna involveras i arbetet?

april 2024
apr 10
10 april All day
46 Rue des Palais, 46 Rue des Palais
Schaerbeek, Bruxelles 1030 Belgien

Följ med DUT (Driving Urban Transitions) i Bryssel 10-12 april 2024 när stadsledare, praktiker, forskare, investerare och visionärer samlas i framkanten av hållbara stadsövergångar. DUT är ett europeiskt partnerskap som har åtagit sig att stödja städer i deras resa att bli hållbara, motståndskraftiga och inkluderande, och bjuder in dig att vara en del av resan!

apr 10
10 april 08:08 - 08:58
Online,

Rättvis omställning innebär att gröna ekonomin på ett sätt som är så rättvist och inkluderande som möjligt för alla berörda, att skapa anständiga arbetsmöjligheter och inte lämna någon bakom sig. Det innebär att uppfylla klimatmålen genom att säkerställa att hela samhället – alla samhällen, alla arbetare, alla sociala grupper – är med i klimatomställningen.

maj 2024
maj 08
08 maj 08:08 - 08:58
Online,

Investeringar för klimatomställning kan skapa såväl affärsmöjligheter som en mer hållbar stad. Forskning visar att klimatinvesteringar kan generera stora vinster, både direkta ekonomiska vinster och mervinster som arbetstillfällen, renare luft och bättre hälsa. Inom arbetet med färdplaner som en del av Klimatkontrakt 2030 arbetar städerna i satsningen Klimatneutrala städer 2030 med klimatinvesteringar och klimatinvesteringsplaner. Under denna Klimatfrukost dyker vi ned i vad det innebär att göra klimatinvesteringar och hur klimatinvesteringsplaner tar form.

juni 2024
jun 05
05 juni All day
Rotterdam, Rotterdam, Nederländerna

Tusentals CityChangers från hela världen delar med sig av hur de skapar transformation och vilka misstag som görs och vad som påskyndar förändringar och framgångsrikt formar framtiden för våra städer.

jun 13
13 juni 10:00 - 12:00
Online,

Viable Cities och Örebro kommun hälsar varmt välkomna till Transition Lab Forum Live med tema Rättvis energiomställning!

september 2024
sep 05
05 september 10:00 - 12:00
Online,

Viable Cities, Göteborgs stad och Drive Sweden hälsar varmt välkomna till Transition Lab Forum Live med tema Klimatsmart mobilitet 2030!

oktober 2024
okt 02
02 oktober All day
Münchenbryggeriet, Stockholm,

Frågorna om klimat, miljö och hållbarhet är viktigare än någonsin och kommunerna har en central roll när samhället ska ställa om. Men hur ska det gå till? Hur kan man kroka arm mellan olika funktioner och sektorer för att hitta nya lösningar på samhällets hållbarhetsutmaningar?

december 2024
dec 06
06 december All day
Online,

Viable Cities and the European Commission’s representation in Sweden are pleased to invite you to our seventh European Viable Cities Day on December 8, 2024 –  a bridge between the Swedish and European efforts towards the mission of climate neutral and sustainable cities by 2030.

Håll dig uppdaterad
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med missionen Klimatneutrala städer 2030 med ett gott liv för alla inom planetens gränser. Programmet finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och samordnas av KTH.

Copyright © 2024 Viable Cities | Webbplatspolicy | Tillgänglighet