Viable Cities Logo

Kalender

För att uppnå missionen behöver vi jobba tillsammans. Här försöker vi samla ihop event som kan vara intressanta för alla oss som jobbar för klimatneutrala städer på ett eller annat sätt.

september 2024
sep 04
04 september 10:00 - 12:00
Online,

Viable Cities, Göteborgs stad och Drive Sweden hälsar varmt välkomna till Transition Lab Forum Live med tema Klimatsmart mobilitet 2030!

sep 09
09 september 9 september - 10 september
Stockholm,

Sveriges Kommuner och Regioner välkomnar dig till årets konferens för miljö- och klimatstrateger. Temat för årets konferens för i miljö- och klimatstrateger år är ”Styrning och ledning för klimat och hållbar omställning” och konferensen bjuder på interaktiva övningar, tid för samtal och dialog och aktuell information från SKR.

sep 09
09 september 13:00 - 14:00
Online,

Under hösten 2024 öppnar den tredje europeiska utlysningen om stadsutveckling inom Driving Urban Transitions (DUT). Formas, Energimyndigheten och Viable Cities arrangerar ett informationsmöte för att berätta om innehållet i partnerskapet, inriktningen för utlysningen och praktiskt kring ansökning.

sep 30
30 september All day
Stockholm,

Offentlig sektor behöver bli bättre på att skala och sprida smarta lösningar. Innovationsveckan är ett initiativ för att hjälpa till med det. Alla aktörer som bidrar till att offentlig sektor kan möta framtidens utmaningar, är välkomna att arrangera och delta på aktiviteter under veckan. Innovationsveckan är ett initiativ från Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova och Upphandlingsmyndigheten, och Viable Cities är en partner.

oktober 2024
okt 02
02 oktober All day
Münchenbryggeriet, Stockholm,

Frågorna om klimat, miljö och hållbarhet är viktigare än någonsin och kommunerna har en central roll när samhället ska ställa om. Men hur ska det gå till? Hur kan man kroka arm mellan olika funktioner och sektorer för att hitta nya lösningar på samhällets hållbarhetsutmaningar?

okt 24
24 oktober 11:00 - 15:00

Varje år har Viable Cities en årsstämma för alla medlemsorganisationer där programmets verksamhet behandlas. Där beslutas om Viable Cities strategi inom ramen för Energimyndighetens programbeslut. På stämman representeras varje medlemsorganisation av en person i röstlängden, men fler från samma organisation kan delta utan rösträtt. 2024 är programmets sjunde stämma.

december 2024
dec 06
06 december All day
Online,

Viable Cities and the European Commission’s representation in Sweden are pleased to invite you to our seventh European Viable Cities Day on December 6, 2024 –  a bridge between the Swedish and European efforts towards the mission of climate neutral and sustainable cities by 2030.