Viable Cities Logo

Klimatfrukost 34: Evenemang som motorer för omställning till klimatneutrala städer

I Sverige och Europa mobiliserar många aktörer för klimatneutrala städer 2030 och för hållbara platser, besök och evenemang. Flera av städerna i satsningen Klimatneutrala städer 2030 arbetar aktivt med evenemang och arrangörer, och utforskar hur de tillsammans kan arbeta mot klimatneutralitet. Under denna Klimatfrukost fördjupar vi oss i hur evenemang kan vara motorer för omställning till klimatneutralitet genom arrangörer, besökare och andra intressenter, och hur de kan vara en del i utvecklingen av klimatneutrala städer och samhällen.

Medverkar gör:

  • Louise Lindén, grundare och innovationsledare på LiveGreen Festivals & Academy
  • Sara Berggren, klimatprojektledare på Svenska Turistforeningen
  • Joanna Gustafsson, processledare för hållbar besöksnäring på Destination Östersund

Denna Klimatfrukost är ett smakprov på det som kommer under Transition Lab Forum Live: Besöksnäring och evenemang för attraktiva och klimatneutrala platser den 14:e mars.

Den 6 april 2022 anordnade vi Klimatfrukost 22 också på ämnet event som motor i klimatomställningen, som fortfarande är värd att kolla in!

Talarna pratade om:

  • Östersunds deltagande i världsrankningen Global Destination Sustainablity Index (GDSI) och tillhörande nätverk Global Destination Sustainability Movement (GDSM)
  • Svenska Turistföreningens Klimattoppmöte som för första gången samlade de största aktörerna inom friluftslivet för ett toppmöte på platsen där klimatförändringarna kanske syns tydligast i hela Sverige – Kebnekaise
  • LiveGreens Masterclass som djupdyker i hållbarhetshistoria, begrepp och argument, med fokus på visioner, värderingar och mål