Det första UniCities Transition Lab Forum är avklarat

Ett nytt EU-initiativ – UniCities, lett av KTH – syftar till att stödja intressenter i Ukraina i att bygga upp kompetens för att återuppbygga städerna, samtidigt som de gör dem klimatneutrala och hållbara för framtiden.

Denna onlinekonferens – UniCities Transition Lab Forum, den första i en serie – bjöd på talare från den ukrainska regeringen, ukrainska städer, universitet, företag och organisationer från det civila samhället som mobiliserar för klimatneutral och grön återuppbyggnad av ukrainska städer. Bland talarna fanns också representanter från EU-kommissionen och spanska och svenska banbrytande initiativ inom klimatomställning i städer.

En bakom-kulisserna bild av Viable Cities innovationsstrateg (och moderator för eventet) Åsa Minoz och programledare Olga Kordas framför kamerorna.

– Istället för att bara återställa städerna till hur de var så snabbt och billigt som möjligt kan man nu ta ett nytt tillvägagångssätt: att använda innovativ stadsutveckling och skapa attraktiva, klimatsmarta städer.

– Olga Kordas, programdirektör på Viable Cities, som samordnar UniCities-programmet

Se livesändningen i efterhand här:

Utforska
Håll dig uppdaterad
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med missionen Klimatneutrala städer 2030 med ett gott liv för alla inom planetens gränser. Programmet finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och samordnas av KTH.

Copyright © 2024 Viable Cities | Webbplatspolicy | Tillgänglighet