Viable Cities Logo

Is my microphone on?

Föreställningen Is my microphone on? är inspirerad av det tal klimataktivisten Greta Thunberg höll den 23 april 2019. Föreställningen är skriven för en vuxen publik och framförs av ungdomsensembler runt om i Sverige. Den skildrar ungdomars oro, rädsla och frustration, och kopplar an hur vi nu tillsammans behöver snabba på omställningen till klimatneutrala städer 2030.

Under Transition Lab Forum 11 i Växjö, anordnat tillsammans med Kalmar och Växjö, fick vi möjligheten och äran att se den föreställning om klimatkrisen, framförd av ungdomar, vid namn Is my microphone on?.

Pressbild från Riksteatern föreställande affischen för föreställningen
Pressbild från Riksteatern föreställande affischen för föreställningen

Föreställningen är skriven av dramatikern Jordan Tannahill och är inspirerad av det tal klimataktivisten Greta Thunberg höll för brittiska underhuset den 23 april 2019. Föreställningen är skriven för en vuxen publik och framförs av teaterensembler med över 100 ungdomar i flera städer runt om i Sverige. Den skildrar ungdomars oro, rädsla och frustration, och kopplar an hur vi nu tillsammans behöver snabba på omställningen till klimatneutrala städer 2030.

Vi vill rikta ett stort tack till ungdomsensamblen i Växjö som framförde föreställningen för oss under en kvällsaktivitet på Transition Lab Forum 11. Ingen av oss gick ifrån oberörd. Vi hör er – your microphone is on. Vi vill också uppmuntra alla som har möjlighet att ta chansen och se föreställningen av en ensemble nära er, och att uppmuntra andra att se den. Det är en fantastiskt stark och fångande föreställning – med ett av vår tids viktigaste budskap!

Läs Riksteaterns pressmeddelande här och hitta en föreställning nära dig på LÄNKs hemsida.