Viable Cities Logo

Informationsmöte 18 juni om utlysning 2 demoprojekt

umea.jpg

Infomöte

Andra utlysningen
Demonstrationsprojekt för livskraftiga städer

18 juni kl 13 – 14

Nu utlyser programmet Viable Cities 15 miljoner kronor för demonstrationsprojekt. Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram som stödjer forskning och innovation inom området smarta, hållbara städer. Strategiska innovationsprogram är en gemensam satsning mellan Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Utlysningen syftar till att stödja demonstration av innovativa lösningar som bidrar till omställning till hållbara resurseffektiva städer med digitalisering och medborgarengagemang som starka drivkrafter för omställningen. Detta innebär bland annat att städer är resurseffektiva, har en energianvändning som är 100% förnybar, är utan nettoutsläpp av växthusgaser, underlättar hållbara livsstilar och att dess invånare upplever en stark social gemenskap.

Vi uppmuntrar alla konstellationer som består av minst tre oberoende aktörer från minst två aktörsgrupper att söka. Såväl etablerade som nya konstellationer i konsortier för innovations- och demonstrationsprojekt på området smarta, hållbara städer. Den 3 och 10 september kommer intresserade konsortier att erbjudas konsultationsmöten med programkontoret inför ansökan.

Har ni banbrytande idéer och intresse för demonstrationsprojekt för smarta och hållbara städer? Varmt välkommen till Viable Cities informationsmöte måndag den 18 juni. Anmäl dig nedan till att delta via webben eller på plats i Stockholm nedan. Det går också att ta del av webbsändning i efterhand på viablecities.com, vi ses!

Frågor eller funderingar?

Kontakta oss på application@viablecities.com