Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Klimatfrukost 36: Internationalisering för Klimatneutrala städer 2030

Den 6 mars 2024 öppnade vi en utlysning som ger flera svenska städer – kommuner och deras partners – möjlighet att höja omställningstakten och visa vägen för andra inom Klimatneutrala städer 2030 3.0. Utlysningen är öppen till och med den 5 juni, och i slutet av året fattas beslut om finansiering. Denna Klimatfrukost ämnar att informera om den internationella aspekten av Klimatneutrala städer 2030. Under Klimatfrukosten kommer vi att få höra inspirerande exempel från Lund och Skellefteås internationaliseringsarbete för Klimatneutrala städer 2030. Hur samverkar de strategiskt för internationalisering för klimatneutrala städer? Vad görs inom kommunen och hur kan man samarbeta lokalt och regionalt med näringsliv, civilsamhälle och akademi?

Medverkar gör:

  • Tommy Bengtsson, strateg på externa relationer, Lunds kommun
  • Gustaf Ulander, utvecklingsledare, Skellefteå kommun
  • Marie Ivarsson, strateg på Viable Cities
  • Lars Johansson, samordnare Klimatneutrala städer 2030 på Viable Cities

Marie Ivarsson och Lars Johansson från Viable Cities programledning berättar också om det internationella perspektivet i utlysningen Klimatneutrala städer 2030 3.0, och arbetet med en internationell strategi för Viable Cities. Som vanligt avslutar med ett värdefullt tillfälle att reflektera kring ämnet med andra deltagare, göra nya bekantskaper och knyta kontakter under diskussioner i mindre grupper.

Efter denna frukost bjuder vi dessutom in alla deltagare att stanna efter avslutningstiden 08:58, för att fortsätta diskutera, utbyta erfarenheter och ställa frågor. Mötet hålls öppet till cirka 09:30.

Den 21 april 2021 hade vi Klimatfrukost 11 också med fokus på internationalisering för att snabba på klimatomställnignen i städer, kolla in den!

Anslut till Klimatfrukosten via Zoom.

Håll dig uppdaterad och prenumerera på Klimatfrukostar

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Detaljer

Datum:
24 april
Tid:
08:08 - 08:58

Plats

Online

Arrangör

Viable Cities