Viable Cities Logo

Etikett Kunskapshubb Turism och evenemang

Göteborg: Klimatsmarta evenemang

I Göteborg arbetar man med att skapa klimatsmarta evenemang och är främst bland hållbara destinationer enligt Global Destination Sustainability Movement. När Coldplay spelade på Ullevi i juni 2023 passade man på att testa ny teknik för att kartlägga transporter och bilresenärer söderifrån erbjöds gratis kollektivtrafik sista biten.

Eskilstuna: ReTuna Återbruksgalleria

ReTuna i Eskilstuna är Sveriges första återbruksgalleria, där allt som säljs är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat. Gallerian har blivit en internationell nyhet och besökts av dokumentärfilmare, journalister och nyfikna turister från jordens alla hörn.

Greentopia

Aktörer från Eskilstuna, Borås, Göteborg och Östersund har medverkat i Greentopia som syftar till göra evenemang till motorer för klimatomställningen med inriktning på såväl arrangörer, leverantörer och besökare. Fokus ligger på Mat & Dryck, Transport och Textil där många verksamheter redan har anslutit sig till initiativet.
Håll dig uppdaterad
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Viable Cities är ett strategiskt innovationsprogram med missionen Klimatneutrala städer 2030 med ett gott liv för alla inom planetens gränser. Programmet finansieras av Energimyndigheten, Vinnova och Formas och samordnas av KTH.

Copyright © 2024 Viable Cities | Webbplatspolicy | Tillgänglighet